Cart content
Cart is empty

A Picture of Love

Write a review
$2.00

This product is electronically distributed.

The sun broke through the clouds and painted its warmth on my cheeks. The street was abuzz with couples and families, out and about for the holiday. It was a scene of people walking hand in hand across the pavement, peaking into the shops, restaurants and boutiques that lined the street, all adorned with hearts, ribbons, and even a violinist outside of a bistro. The musician cradled the instrument lovingly on her shoulder as she carried the bow across the strings. She was adorable in her black and white striped shirt and black pants. I dropped a few bills into her case as we passed by her, and she gave a small curtsy, not missing a single note as she did so.

It was Valentine’s Day, and like every year, Calvin and I made a trip out to the candy shop, Sweet Treat. It was a tradition of ours that we stayed faithful to. I made it a point to dress for the occasion, and Calvin followed my lead. I had made for myself a short sleeved magenta dress that went to my ankles, and I wore my hair down under a white brimmed hat. Calvin had dressed himself in black slacks, a white button up, and a black vest he loved wearing. 

Sweet Treat was candy shop that served milk shakes of all flavors and people around town would stop by to share one together and sit in the window. People always looked like a scene from a classic movie as they sat across from one another and drank from one of the two straws in their milkshake. 

I smiled, thinking of all the charming moments we witnessed when we entered the shop and squeezed my hand around Calvin’s. His skin was soft and anchored me to the sidewalk we walked along. Calvin often said that if I didn’t tie myself down to the Earth I would float away with my thoughts, something that I usually thought of when we walked hand in hand like we did now.

(to be continued...)

------

Mặt trời xuyên qua những đám mây và vẽ nên hơi ấm của nó trên má tôi. Đường phố náo nhiệt với các cặp vợ chồng và gia đình, đi chơi và chuẩn bị cho kỳ nghỉ. Đó là cảnh mọi người tay trong tay đi bộ trên vỉa hè, tràn vào các cửa hàng, nhà hàng và cửa hiệu dọc con phố, tất cả đều được trang trí bằng trái tim, ruy băng, và thậm chí là một nghệ sĩ vĩ cầm bên ngoài quán rượu. Người nhạc sĩ nâng niu cây đàn trên vai cô một cách âu yếm khi cô mang cây cung qua dây. Cô bé đáng yêu trong chiếc áo sơ mi sọc đen trắng và quần đen. Tôi đã đánh rơi một vài tờ tiền vào hộp của cô ấy khi chúng tôi đi ngang qua cô ấy, và cô ấy đã đưa ra một tờ giấy nhỏ, không bỏ sót một tờ nào khi làm như vậy.

Hôm đó là Ngày lễ tình nhân, và như mọi năm, tôi và Calvin hẹn nhau đến cửa hàng kẹo, Sweet Treat. Đó là một truyền thống của chúng tôi mà chúng tôi vẫn trung thành. Tôi đã quan tâm đến vấn đề ăn mặc cho dịp này, và Calvin đã đi theo hướng dẫn của tôi. Tôi đã tự may cho mình một chiếc váy màu đỏ tươi tay ngắn dài đến mắt cá chân, và tôi xõa tóc dưới chiếc mũ vành trắng. Calvin đã mặc cho mình chiếc quần lọt khe màu đen, cài cúc trắng và chiếc áo vest đen mà anh ấy yêu thích.

Sweet Treat là cửa hàng kẹo phục vụ sữa lắc với đủ loại hương vị và mọi người xung quanh thị trấn sẽ ghé qua để chia sẻ cùng nhau và ngồi bên cửa sổ. Mọi người luôn trông giống như một cảnh trong một bộ phim kinh điển khi họ ngồi đối diện nhau và uống từ một trong hai ống hút trong ly sữa lắc của họ.

Tôi mỉm cười, nghĩ đến tất cả những khoảnh khắc quyến rũ mà chúng tôi đã chứng kiến khi bước vào cửa hàng và siết chặt tay tôi quanh Calvin’s. Da anh mềm mại và neo tôi vào vỉa hè mà chúng tôi cùng đi bộ. Calvin thường nói rằng nếu tôi không buộc mình xuống Trái đất, tôi sẽ thả trôi suy nghĩ của mình, điều mà tôi thường nghĩ đến khi chúng tôi tay trong tay như bây giờ.

(còn tiếp...)